Det är många som drömmer om ett yrke som guldsmed, men som kanske inte riktigt vågar ta steget till att faktiskt göra verklighet av drömmen. Eller så kanske det handlar om att man inte vet var man ska börja helt enkelt. Om man håller på med guldsmide så kommer det några tips i följande inlägg på hur man kan göra sin hobby till sitt yrke. I början kanske man inte kan leva på det, men med tiden så finns det ju faktiskt en möjlighet att man tjänar bättre och bättre om det är så att andra faktiskt gillar det man gör.

Affärsplan

En affärsplan handlar om hur verksamheten ska gå till. En del menar att det här är en gammal vana som man inte längre behöver ödsla tid på, men faktum är att det kan vara väldigt bra att strukturera upp sina idéer först.

Finansiering av din verksamhet

En sak som kan vara lite svår i början är hur man ska ha pengar för sin verksamhet. Antingen kan man ta från sina sparpengar, eller så kan man ansöka om lån, bland annat på https://qred.com/se/, för att finansiera sin verksamhet på det viset istället. Det här är väldigt vanligt faktiskt, nästan alla företag börjar med ett lån från banken eller något annat kreditistitut, men då är det viktigt att man har en bra affärsplan att visa upp också.

Online eller en fysisk butik

När det väl kommer till plattform där man ska sälja sina produkter så kanske det inte alla gånger är nödvändigt med en fysisk butik. Många väljer idag att sälja endast via nätet, och det finns många program som gör det enkelt för vem som helst i princip att öppna en webbshop.

Olika strategier för marknadsföring

Marknadsföring är också ett viktigt tema eftersom det är sättet på vilket du ska nå ut till dina kunder. En del väljer att marknadsföra i många olika kanaler, men det är inte alltid nödvändigt. Man måste bara klura ut först vem som är ens målgrupp och hur man ska nå ut till dem.

Tappa inte glöden

Det är viktigt att man skiljer på jobb och hobby ibland, annars kan det tyvärr bli så att man blir lite uttråkad. I värsta fall kan man till och med tappa glöden helt och hållet för sin hobby om man inte tycker att det är kul längre. Det här är typiskt om det är så att man till exempel ser sin hobby som ett måste. Ett sätt som man kan lösa detta på är genom att man provar nya metoder och söker inspiration från nya källor. Att ständigt utvecklas kan vara en faktor till att man tycker att det är roligt att fortsätta med guldsmide.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *